Havengebied Breskens

In juni 2015 is het Masterplan Havengebied Breskens vastgesteld. Hierin zijn de ambities voor de ontwikkeling van het havengebied bepaald. De voornaamste ontwikkelingen hierbij zijn de realisatie van een viscentrum met daarin o.a. een visserijexperience, de uitbreiding van de jachthaven en herontwikkelingĀ van de huidige bedrijfsbebouwing naar appartementsgebouwen met daaraan gekoppeld ruimte voor (havengerelateerde) bedrijvigheid, detailhandel en horeca.

Architectuur

Om tot een architectuurbeeld te komen dat specifiek is voor het havengebied van Breskens is er gezocht naar een interessante mix van de twee belangrijke designprincipes. De nautische en de industriƫle kenmerken worden afgewisseld doorheen het gebied. Deze diversiteit is van toepassing zowel voor de drie havendammen als voor de gebouwen zelf.

Qua architectuur en vormgeving is gekozen voor een mix van de typerende havenarchitectuur met zijn pakhuizen en daaraan gekoppeld een vakantiesfeer en een wat meer hedendaagse interpretatie.

Ligging

Door de ligging aan de duinen en het strand kiest de Haven Westzijde voor een duidelijk horizontaal karakter gestoeld op de nautische stijlprincipes. Deze stijl sluit perfect aan bij het verwachtingspatroon van badplaats- en strandarchitectuur. De architectuur is open, horizontaal en hedendaags.

Opengewerkte hoeken versterken de slankheid en geven vanuit de appartementen ook zicht op de haven, de duinen, het strand, de zee en het achterland.

Maar wacht, er is meer...

Wilt u meer weten over de verschillende appartementen die te koop zijn binnen Pharos Residence? Neem op uw gemak een kijkje in het overzicht van appartementen en mocht u met vragen zitten neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

U kunt ook rechtstreeks bellen naar De Dobbelaere Makelaars +31 (0) 117 45 45 26 of Tournois Makelaardij +31 (0)117 38 50 80

Menu